neděle 26. května 2013

Ovocno-zeleninový DETOX (mrkvový koktejl)

Slyšeli jste někdy o detoxu? Já tak jednou za týden nebo 14 dní mám jednodenní detox, že nic nejím. Možná vám to přijde jako blbost, ale při dlouhodobějším dodržování, například po třech týdnech, kdy z toho v každém týdnu nic nejíte, se opravdu trochu sníží váha. :) Dnes jsem měla v plánu tento detox mít, ale ejhle! Hned jak jsem se vzbudila, čekalo na mě na stole tiramissu. Tak si dokážete představit, jak to pokračovalo. :D Takže jsem si dala, že až do čtvrtka, budu mít ovocno-zeleninový  detox. U jsem si dnes připravila z mrkve koktejl na večer. Začínám právě teď! Myslím si, že je to dobře, vyčistí vám to střeva, odstraní škodliviny a pomůže redukovat hmotnost. Tak tedy dnes budu už popíjet jen mrkvový koktejl (popíjet je přehnané slovo, k tomu jak je koktejl hustý, je jako přesnídávka, ale víc prostě rozdrtit nešel :D).

MRKVOVÝ KOKTEJL

  Umyla, ostrouhala a nakrájela jsem mrkev na kolečka a plátky. Nechala jsem do měkka uvařit (do měkka- dokud se nedala jednoduše propíchnout vidličkou). Pak jsem přidala rajče a vymačkala trochu citronu.
 Možná vám přijde zbytečné mrkev vařit, ale já na ni mám alergii a jaksi ji v neuvařeném stavu jíst nemohu. To by nedopadlo dobře. :D A slyšela jsem i, že mrkev je zdravější, když je uvařená!

 Nakonec jsme zeleninu rozmixovala a trochu si nalila do sklenice. A chuť? Prostě jako vařená mrkev.. přesnídávka. :D
 Držte mi palce ať to do čtvrtka vydržím, to je 5 dnů. :D

Zrovna poslouchám Avril a tak nějak se upravuji, protože za chvíli pojedu na návštěvu ke známým. :) Líbí se vám tahle písnička? Máte rádi AL? :)



Líbily by se vám například i takovéto články (že bych přidávala např. jaký koktej každý den)? Potřebovala bych to vědět, abych nedávala něco co vám je jedno. :) Napadlo mě, že bychom do toho mohli jít nějak společně. :D Shodit před létem nějaké to kg. :) Zkoušeli jste někdy koktejlový detox? 
  
PS. Stále běží GA!

Pavlína H.

6 komentářů:

  1. tak to bych nedala nic nejíst :D ale detox jednou za čas je potřeba, to máš pravdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem teď tak nějak rozjedená tak to taky moc nedávám:D:)

      Vymazat
  2. No teda! Ty máš kuráž!
    Do toho bych já nikdy nešla.. Ze zeleniny jím pouze rajče, okurek a občas papriku. Ostatní je ble :D
    No a detox jsem nikdy ještě neabsolvovala. Ale nemyslete si, že jsem žrout, co jde okolo a vše sní. To ne. V poslední době se držím pouze zdravých potravin, ale mám ten problém, že jsem vybíravá a plno toho prostě nejím :D. Já se nejlépe stejně cítím po cvičení a následné sprše :)
    Hodně štěstí teda! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už to dnes pokazila!:(:D Tak jsem se rozhodla pít ovocné koktejly ke snídani, pak normální oběd a pak zeleninový koktejl večeře, to bude snazší!:D Po cvičení je nejlepší pocit!:)A díky!:) Budu se možná raději držet toho jednoho dne bez jídla:D

      Vymazat
    2. Ono bude vážně těch 5 dní moc. Takže jsi to dobře vymyslela :)
      Já ani s tím jedním dnem teda zkušenosti nemám, tkže nevím..Stává se mi ale jednou do 14 dní, že mám tak silnou migrénu, že prozvracím :/ celý den, takže to nejím no. Ale to chtěné opravdu neni :D

      Vymazat
    3. To jo, komu by se chtělo zvracet a mít migrény úmyslně:) Já mám občas taky tak silné migrény, je to děs

      Vymazat

Jsme moc rády, za všechny vaše komentáře :)